Peti slučaj zaraze korona virusom u BiH

Vijesti 09. mar 202020:36 > 20:47
N1

Potvrđen je i peti slučaj zaraze korona virusom u BiH, a kako saznajemo, radi se ženskoj osobi iz Zenice.

Prema saznanjima, žena je boravila u dijelu Italije te je određeni period bila u samoizolaciji. Novi nalazi su pokazali da je pozitivna na korona virus.

Možemo potvrditi da je testirana osoba pozitivna na korona virus, ali ona nije hospitalizirana na KCUS-u te još uvijek u KS nema pozitivnih na virus“, kazao je za N1 Adem Zalihić, član Kriznog štaba KS.

U prvi mah je bilo nepoznato da li je spomenuta osoba smještena u KB Zenica ili se radi o kućnoj izolaciji, ali kako saznaje N1, u KB Zenica trenutno ovaj slučaj nije poznat te još nema hospitaliziranih zbog ovog virusa.

Radi se o kućnoj izolaciji, a uzorak krvi je vjerovatno poslat na KCUS, gdje je virus potvrđen.

Ono što je bitno naglasiti je da nema potrebe da se širi panika među građanima, te da će na sutrašnjoj sjednici Kriznog štaba KS biti donesene dodatne odluke i upute povodom tretmana virusa“, dodao je Zalihić za N1.

To je, podsjetimo, peti slučaj zaraze korona virusom u BiH. Prošle sedmice su pozitivni bili otac i sin iz Banjaluke, te odrasli muškarac iz Čelinca.

Danas je saopćeno kako je na virus pozitivna i kćerka muškarca iz Čelinca čime se broj zaraženih popeo na četiri, sve do ovog trenutka kada broj zaraženih u BiH iznosi pet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad