Muriz i Arijana Memić na posebnoj sjednici PS BiH o stanju u pravosuđu

Vijesti 10. mar 202016:09 > 16:11
N1

Za sutra, 11. mart zakazana je posebna - tematska sjednica Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o stanju u pravosuđu BiH, gdje će prisustvovati i članovi VSTV-a.

“Na tematskoj sjednici očekujemo prisustvo predsjednika i članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, kao i predsjednika Suda BiH i glavnog tužioca BiH. Čućemo promišljanja poslanika, kao i uvodna izlaganja i odgovore i sugestije naših uvaženih gostiju”, rekao je Zvizdić danas novinarima u Sarajevu nakon sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Sjednici će prisustvovati Muriz i Arijana Memić, otac i sestra stradalog Dženana Memića – potvrdila je Arijana Memić putem svog Facebooka, a to je objavljeno i na grupi “Pravda za Dženana Memića”.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, uputio je ranije zahtjev predsjedavajućem Zvizdiću da mu se omogući prisustvo i obraćanje tokom tematske sjednice.

Kako je ranije poručeno – Memić želi posebno da se obrati predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji.

Na tematskoj sjednici bit će prisutna i glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, a na dnevnom redu su Informacija o radu Tužilaštva za 2017. i 2018. godinu. Ustavnopravna komisija PD PS BiH nije primila k znanju Informaciju o radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, dok je za 2017. godinu primljen na znanje.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da će sutra, kako je i planirano, biti održane dvije sjednice ovog doma – tematska o stanju u pravosuđu BiH i redovna sjednica sa ranije utvrđenim dnevnim redom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad