Zvizdić: Sutra dvije sjednice Predstavničkog doma PSBiH

Vijesti 10. mar 202016:19 > 16:22
N1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da će sutra biti održane dvije sjednice tog doma, a prva će biti tematska sjednica o situaciji u pravosuđu.

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu, Zvizdić je rekao da na tematskoj sjednici očekuju prisustvo predsjednika i članova VTSV-a, glavne tužiteljice BiH i predsjednika Suda BiH.

“Čut ćemo promišljanja naših zastupnika, kao i uvodna izlaganja i odgovore na eventualne sugestije ili prijedloge predstavnika bh. pravosudnih organa”, dodao je Zvizdić.

Najavio je da će nakon toga nastaviti s radom i održati 7. redovnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH na kojoj će biti razmatrani različiti zakoni, odluke i ratifikacije sporazuma.

“Što se tiče narednih zasjedanja, pratit ćemo preporuke ili naredbe entitetskih kriznih štabova o koronavirusu i odlučiti o održavanju narednih sjednica”, naveo je Zvizdić.

Istakao je da su na sjednici kolegija informisani o pravilima Svjetske zdravstvene organizacije da se, ako u državi postoji određeni broj dijagnoziranih slučajeva koronavirusa u više od tri grada, poduzimaju posebne mjere kojim će se voditi u odlučivanju o narednim sjednicama.

Zvizdić je naglasio da smatra da Vijeće ministara BiH nije smjelo biti uključeno u sistem blokada koje postoje na nivou BiH, jer je to izvršni organ koji mora kontinurano zasjedati budući da se njegove odluke tiču svih građana BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad