Tadić: Visoka korupcija se odnosi na visoke funkcionere

Vijesti 11. mar 202013:00 > 13:09
N1

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić u današnjem obraćanju parlamentarcima govorila je o važnosti situacije u vezi sa korona virusom, ali i visokoj korupciji.

Bilo je vrijeme da se raspravlja i o mnogo važnijim pitanjima u ovoj zemlji. Treba raspravljati o korona virusu. Smijte se vi, vidjet ćete vi. Smijali smo se i za migrantsku krizu. Govorilo se da neće migranti u Bosnu i Hercegovinu. Danas je trebalo raspravljati o migrantskoj krizi i kako to riješiti. Samo se smijte, vidjećemo, ko se zadnji smije najslađe se smije. Bojim se da svi ne snosimo posljedice pa ko će onda sjediti u ovim klupama s obzirom na ovu zdravstvenu situaciju u zemlji“, poručila je Tadić na početku obraćanja.

“Što se tiče predmeta korupcije – pitam ja vas šta je visoka korupcija?”, upitala je Tadić te nastavila:

Vi ste svi ovdje visoki funkcioneri. Visoka korupcija se odnosi na visoke funkcionere. Svi ste ovdje i drugdje visoki funkcioneri. VSTV je ispoštovalo sve Peer Review preporuke koje se odnose za VSTV i donijelo je pojam visoke korupcije. Ja vam ga neću čitati, ali molim vas gospodo pročitajte šta je predmet visoke korupcije. Nemojte misliti da u narednom periodu neće biti predmeta visoke korupcije. Biće ih – i to biće sa osuđujućim presudama. Odgovorno vam ovo tvrdim – stanje u zemlji nije dobro“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad