Prekid nastave u osnovnim i srednjim školama u Brčko Distriktu BiH

Vijesti 11. mar 202016:52 > 16:54
Fena

Vlada Brčko Distrikta BiH danas je u drugom nastavku 89. vanredne sjednice donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u ovom gradu nakon razmatranja informacije o stanju i mjerama poduzetim u vezi s koronavirusom.

Na konferenciji za medije dogradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Anto Domić je izjavio da je Vlada Distrikta danas donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te na osnovu praćenja situacije u drugim dijelovima BiH i zemljama u okruženju.

“Odjeljenju za obrazovanje je naloženo da od sutra, 12. marta, obustavi nastavu u svim osnovnim i srednjim školama. Ova mjera će trajati dok postoji opasnost zaraze od koronavirusa, a svakih sedam dana će se vršiti procjena stanja na terenu”, izjavio je Domić.

Domić je naglasio da su dosadašnje preporuke Kriznog štaba za zdravstvo po današnjoj Odluci Vlade imperativ što podrazumijeva i dezinfekciju javnih ustanova i sredstava javnog prijevoza.

U nastavku sjednice koji će uslijediti sutra Vlada će definirati mjere predostrožnosti kada je riječ o javnim okupljanjima građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad