U Brčkom nema korona virusa, 50 osoba u samoizolaciji

Vijesti 14. mar 202014:53 > 14:55
Ilustracija

Na području Brčko distrikta BiH nema registriranih slučajeva oboljelih od korona virusa, dok je u samoizolaciji 50 osoba.

Podaci su to Pododjeljenja za javno zdravstvo Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH, čiji su zaposlenici na terenu, provjeravaju zdravstveno stanje osoba u samoizolaciji i daju im upustva o ponašanju.

Besplatan info broj telefona 080050606, koji je od petka u funkciji, pozvalo je oko 300 građana, a svi koji su došli iz rizičnih zemalja ili osjećaju simptome obvezni su se javiti na ovaj broj telefona, priopćila je u subotu Vlada Distrikta.

“Na osnovu informacija iz Inspektorata Brčko distrikta BiH sinoć tijekom noći nije bilo ulazaka u Brčko putnika iz rizičnih zemalja na graničnom prilazu Brčko-Gunja. U subotu tijekom dana registrana je jedan osoba koja je došla iz Italije u Brčko s drugog graničnog prijelaza u BiH, a koje je dobila sve preporuke o daljnjem ponašanju i nalazi se u kućnoj izolaciji”, navodi Vlada u priopćenju.

Tržišni inspektori i Policija Brčko distrikta BiH u petak su vršili pojačanu kontrolu i provjeru poštivanja odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, tržnih centara i pekara, a pojačana kontrola vršit će se i u subotu.

Podsjećaju, kako je na osnovu odluke Vlade ograničeno radno vrijeme u ugostiteljskim objektima do 18 sati, u pekarama do 22 sata te tržnim centrima do 19 sati.

Iz Inspektorata apeliraju na vlasnike kafića da ne organiziraju veće žurke tijekom dana. Tijekom vikenda će vršiti pojačana dezinfekcija javnih ustavna, zdravstvenih centara i užeg centra grada.

U Brčko distriktu na snazi je zabrana rada vrtića, osnovnih i srednjih škola te visokoškolskih ustanova. Stožer za zaštitu i spašavanje aktiviran je u petak i nalazi se u stalnom zasjedanju, navode u priopćenju iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad