UŽIVO: U BiH 24 slučaja korona virusa, proglašeno vanredno stanje u Srbiji

Vijesti 15. mar 202007:10 > 23:01
Reuters

Broj zaraženih u Hrvatskoj trenutno je 49, dok Srbija broji 48 potvrđenih slučajeva. BiH za sada sa 24 osobe koja je pozitivna na korona virus. U svijetu je trenutno više od 155.00 osoba čija su testiranja na korona virus bila pozitivna, a preminulo je ukupno 5.839 ljudi. Također, više od 75 hiljada osoba u svijetu je izliječeno od virusa.

20:17 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije.

20:03 Vijeće ministara BiH: Zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu s područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa, a posebno iz provincija Kine (Wuhan), Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Španije, Švicarske i Belgije. Više informacija OVDJE.

19:58 Privremeno se zatvaraju ugostiteljki objekti i trgovine u Banjaluci. Više čitajte OVDJE.

19:33Isplata penzija, invalidnina i boračkih naknada je neupitna, kazao je premijer FBiH Fadil Novalić.

18:47 Radovan Višković: Nove mjere u Republici Srpskoj zbog širenja korona virusa.

18:05 Još dva slučaja korona virusa u Srbiji, ukupno 48 zaraženih. Više čitajte OVDJE.

17:30 Njemačka zbog sprječavanja širenja korona virusa od ponedjeljka zatvara granice prema Austriji, Švicarskoj i Francuskoj, javljaju njemački mediji u nedjelju. Više pročitajte na linku OVDJE.

17:15 Grad Banjaluka je u fokusu. Svi oboljeli su indirektno ili direktno vezani za ovaj grad. U ovom momentu govorimo o tri klastera, tri mikrožarišta, kazao je danas u obraćanju gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Više OVDJE.

16:35Pacijentica iz Orašja pozitivna je na korona virus, potvrdila je za N1 Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Broj pozitivnih porastao na 24.

16:27 Zabilježena su još dva slučaja korona virusa u BiH, čime je broj zaraženih porastao na 23, potvrdio je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

15:19 U posljednja 24 sata od posljedica korona virusa u Španija zabilježeno je još 96 smrtnih slučajeva, čime je broj mrtvih povećan na 288. Više informacija OVDJE.

14:50 U Hrvatskoj je 49 ljudi zaraženo korona virusom, objavio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

14:08 Sanitarni granični inspektori Federacije BiH u protekla tri dana izdali su blizu 600 rješenja o 14-dnevnoj izolaciji za putnike koji su ušli u BiH, potvrdio je za N1 direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Adis Ajdinović.

12:44 Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona zbog pandemije koronavirusa u Tuzli provjeravaju građane kojima je određena mjera izolacije. Međutim, građani i dalje prijavljuju brojne slučajeve nepoštivanja mjera izolacije. Više na linku OVDJE.

12:00 Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine preporučuje osobama starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prevoza, kao mjeru predostrožnosti zbog širenja korona virusa. Više čitajte OVDJE

11:30 Portugalska nogometna zvijezda i igrač Juventusa Cristiano Ronaldo odlučio je svoje hotele u Portugalu prenamijeniti u bolnice gdje bi se liječili oboljeli od koronavirusa.

11:20 Federalni tržišni inspektorat vrši pojačani nadzor nad formiranjem i kretanjem cijena zaštitne medicinske opreme – maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i drugih sredstava i opreme, kao i osnovnih životnih namirnica za kojima je porasla potražnja izazvana rastućim strahom građana za vlastito zdravlje, saopćeno je iz Uprave. Više čitajte OVDJE.

10:51 Tuzlanski aerodrom, kao i sarajevski, posjeduje termalne kamere. Potvrdio je to za N1 Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

10:23 U RS trenutno nema novih zaraženih korona virusom, pod nadzorom 1.044, kazao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić. Više informacija na linku OVDJE.

10:00 Štab za vanredne situacije grada Banjaluka večeras u 18,30 će razmotriti aktuelnu epidemiološku situaciju u gradu i mjere koje su tim povodom preduzete.

9:56 Nema samoizolacije za građane Srbije i BiH koji uđu u Hrvatsku, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova RH Davor Božinović. Više čitajte OVDJE.

9:15 Još sedam slučajeva zaraze u Hrvatskoj, ukupno 46. Više na linku OVDJE.

8:40 Pročitajte kako otprilike izgleda korpa i vodič za pametnu kupnju u slučaju da morate ostati kod kuće 14 dana. Ovaj vodič je tu kako bi vam olakšao te dvije sedmice, ukoliko dođe do toga. Kliknite OVDJE.

8:25 Nove mjere u borbi protiv zaraze korona virusom koje se uvode širom svijeta možete pronaći OVDJE.

7:45 Američki predsjednik Donald Trump objavio da nema korona virus, nakon što je testiran. Opširnije OVDJE.

7:20 Podatke i kretanje zvaničnih brojki širom svijeta povodom širenja korona virusa možete pratiti klikom na link OVDJE.

7:15 BiH je od danas na popisu zemalja iz kojih svi koji dolaze u Hrvatsku moraju u samoizolaciju. Više na linku OVDJE.

Kako je N1 potvrđeno iz Vlade RH, na snazi su nove mjere na granici s BiH. Državljani Hrvatske u BiH putuju na vlastitu odgovornost.

7:00 I danas budite uz N1 portal gdje ćemo vam tokom dana donositi najnovije informacije i vijesti o širenju korona virusa u svijetu.

Ministarstvo zdravlja Kosova je saopštilo da su na Kosovu još dva pacijenta pozitivna na korona virus, čime se broj zaraženih popeo na pet.

Kako javlja slovenska javna televizija, stariji muškarac iz staračkog doma Metlika, koji se liječio u Ljubljani, umro je nakon komplikacija od infekcije korona virusom.

U Italiji broj umrlih od korona virusa povećan je za 175, te je sada ukupan broj umrlih 1.441, a zaražena je 21.157 osoba, posljednji su podaci u jeku širenja korona virusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad