Nisu svi zadovoljni mjerama u Sarajevu: On me ovdje ispipa, pregleda… (VIDEO)

Vijesti 16. mar 202012:16 > 12:20
N1

U cilju prevencije korona virusa, od jutros su ispred zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo postavljeni trijažni šatori.

Kako javlja reporter N1 Zvonko Komšić, zbog trijaže jutros je bila gužva pred ulazom u KCUS, a pacijenti su bili nezadovoljni.

“Šta on mene ovdje ima da pregleda? Ja ako sam bolesna ja ću sama doći i moliti da me primi. On me ovdje ispipa, pregleda, pošalje me na kliniku, oni me vrate, tamo nema nikoga. Ovo je čisto iživljavanje na narodu. Ja sam došla zbog bolesti, i to teške, i on ovdje treba da me pipa, da me pregleda… Dođem na kliniku i oni me vrate. Nasramotu”, kazala je jedna nezadovolja pacijentica.

Trijažni šatori nalaze se ispred domova zdravlja koji se nalaze u sastavu Javne ustanove Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, zatim ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ispred Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

 U šatorima se nalazi medicinski tim koji razvrstava pacijente prema stepenu hitnosti, mjeri se tjelesna temperatura pacijenata i daje im se epidemiološka anketa koju popunjavaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad