Nenadić: Dodatne mjere za KS, nema mjesta panici

Vijesti 16. mar 202014:48 > 14:52
Anadolija

Za nas je važno u KS odluke za javne nabavke, stići će danas upute i instrukcije vezano za javne nabavke i osposobljavanje kliničkih centara i ustanova. Radi se i o malo proširenim pravilima vezano za nove nabavke, poručio je Mario Nenadić, premijer KS.

“Pozitivna reakcija Vlade FBiH koja je pokazala kako treba djelovati u kriznim situacijama. Ovo je bila dobra prilika da koordiniramo aktivnosti svih kantona. Za nas je važno u KS odluke za javne nabavke, stići će danas upute i instrukcije vezano za javne nabavke i osposobljavanje kliničkih centara i ustanova. Radi se i o malo proširenim pravilima vezano za nove nabavke”, kazao je premijer KS Mario Nenadić.

“Također, značajna je preporuka poslodavcima kao i preporuke za podršku poslodavcima. Jasne poruke će biti upućene kako da se ponašaju. Mislim da trebamo štedjeti, jer će dugo trajati oporavak. Moramo sačuvati privredu u FBiH, sanacije posljedica i krize će trajati”, dodaje.

“Govorili smo o potrebi da smanjimo gužve u javnom prostoru. Po povratku u instituciju ću napraviti koordinaciju između Vlade i Kriznog štaba. Napravit ćemo mjere kao dodatak mjerama koje su već donesene. Pridružujem se apelima da nema mjesta panici, sve smo stavili pod kontrolu i sada je dosta do koordinacije građana i vlasti”, kazao je Nenadić prilikom obraćanja medijima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad