Džaferović: Poziv na strogo pridržavanje mjera, poruka za građane izvan BiH

Vijesti 16. mar 202019:15 > 19:24
N1

Želim da poručim građanima da se strogo pridržavaju preporuka nadležnih isntitucija koje upravljaju ovom krizom i da poštuju savjete i sugestije koje im se daju. To je bitno i važno i toga treba biti svjestan svaki građanin, saopćio je nakon vanredne sjednice Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Sjednica se tiče mjera koje se poduzimaju i koje se trebaju poduzeti u zaštiti građana od pandemije korona virusa. Imali smo sjednicu tako što je predsjedavajući predsjedavao videolinkom jer je u samoizolaciji. Usvojili smo 18 zaključaka koji će biti podijeljeni novinarima, vidjećete na šta se odnose”, poručio je na početku obraćanja Džaferović.

“Želim da kažem da je jako bitno da su svi autoriteti svih nivoa vlasti bili prisutni na sjednici, informirani smo o stanju kakvo jeste, mjerama koje se poduzimaju i da smo i mi dali svoje sugestije i prijedlog i kazali šta ćemo raditi.

Želim da poručim građanima da se strogo pridržavaju preporuka nadležnih institucija koje upravljaju ovom krizom i da poštuju savjete i sugestije koje im se daju. To je bitno i važno i toga treba biti svjestan svaki građanin”, kazao je član Predjedništva Šefik Džaferović.

“Druga je poruka građanima koji žive van BiH i imaju boravište u drugim zemljama da bez prijeke potrebe dok traje kriza ne dolaze u BiH, da ne izlažu sebe i građane bilo kakvim neprijatnostima.

Predsjedništvo je informirano da su vlade entiteta i vlada distrikta proglasile stanje vanredne situacije i prirodne nesreće. Očekujemo da Vijeće ministara proglasi vanredno stanje u cijeloj zemlji, što je obećano da će biti urađeno. To olakšava u mnogome procedure u nošenju sa ovom situacijom”, zaključio je u obraćanju Džaferović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad