Novalić i Džindić se testirali, nisu zaraženi korona virusom

Vijesti 18. mar 202016:25 > 16:34
N1

Federalni premijer Fadil Novalić i ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić testirali su se na virus Covid-19. Rezultati su pokazali da nisu zaraženi korona virusom, potvrđeno je.

Sinoć je za N1 iz Vlade RS potvrđeno da je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS Zlatan Klokić pozitivan na korona virus.

“Ministar je stabilno, bez jačih simptoma, a nalazi se u kućnoj izolaciji”, rečeno je.

Tokiom dana je rečeno da su petero ministara i republički inspektor zdravstva koji su bili u kontaktu s ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatanom Klokićem, a kojem je potvrđena zaraza korona virusom, testirani tokom noći i nalazi su negativni.

Višković je rekao kako je sreća u nesreći da su svi zaraženi dobro i nisu životno ugroženi te da nemaju teške simptome.

“Imamo spremne prostorije u bolnicama. Prije nekoliko dana doznačili smo Institutu za javno zdravstvo 4,5 miliona KM za zaštitna i dezinfekciona sredstva. Pratimo situaciju i odgovaramo na potrebe onako kako se od nas traži u određenom momentu”, rekao je Višković.

Istakao je kako je ministar Klokić prisustvovao sjednici Valde RS koja je održana prošlog četvrtak i u nedjelju na sjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravlja RS.

Testirani su ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, ministarica porodice, omladine i sporta​ Sonja Davidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović i republički zdravstveni inspektor Zoran Mikanović i svi nalazi su negativni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad