Turković pozvala diplomate da pomognu u nabavci respiratora

Vijesti 19. mar 202008:41 > 08:46
MVP BiH

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je održalo prvu video-konferenciju na kojoj je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković zamolila sve šefove diplomatsko konzularnih predstavnika da pomognu u nabavci respiratora i u borbi protiv neophodne medicinske opreme potrebne u Bosni i Hercegovini u borbi protiv virusa COV/19.

U Ministarstvu vanjskih poslova je danas prvi put održana video-konferencija sa članovima diplomatskog kora na kojoj je prsustvovalo 55 predstavnika diplomatsko konzularnih misija akreditovanih u Bosni i Hercegovini. Ministarica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Truković je upoznala prisutne putem video linka sa odlukama Predsjedništva i Vijeća ministara. Prisutni na video linku su obaviješteni o tekućim pitanjima vezanim za pandemiju COVID-19 u BiH, kao i sa hitnom potrebom obezđedjenja respiratora i medicinske opreme, te informisala o radu, aktivnostima i planovima kriznog štaba MVP.

Ministrica je također upoznala prisutne diplomate da je nedavno otvorena dežurna (24/7) telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa: [email protected], za komunikaciju i podršku bh. građanima koji se trenutno nalaze u inozemstvu, te stranim državljanima koji borave u BiH.

Podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inozemstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH.

Naše državljanke i državljani sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, molimo da se obraćaju našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVP BiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovno ažurira.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad