RS: Privredna društva već počela sa proizvodnjom zaštitnih maski

Vijesti 19. mar 202011:32 > 11:39
Dusko Jaramaz/PIXSELL

S obzirom da zbog širenja virusa korona na domaćem tržištu, između ostalog, nedostaju zaštitne maske, Privredna komora Republike Srpske anketirala je domaća privredna društva tekstilne industrije u cilju iznalaženja rješenja ovog problema.

Prema informacijama koje je dobila Privredna komora RS, pojedina preduzeća već su preorijentisala svoju proizvodnju i započeli sa proizvodnjom zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava. Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu.

Iz Privredne komore RS posebno ističu da postoje preduzeća iz ove oblasti koja su spremna da se potpuno preusmjere ili da dio svojih kapaciteta preorijentišu na proizvodnju maski, za šta im je neophodno obezbijediti potrebni repromaterijal.

Iako je do sada ukupno 12 preduzeća izrazilo spremnost da daju svoj doprinos u prevazilaženju ovog problema, iz Privredne komore RS navode kako su sigurni sda su i drugi, među kojima su i samostalni preduzetnici, spremni da svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorijentišu kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad