Ono što možemo svi učiniti je #OstaniKuci!

Vijesti 19. mar 202013:41 > 15:50
Snapshot

U vremenu pandemije korona virusa COVID-19 jako je bitno ne izlaziti vani, ne stupati u bilo kakav kontakt s ljudima kako bi se zaraza zaustavila.

Poznato je da se korona virus jako brzo širi, a lijeka nema. Ono što mogu učiniti svi građani Bosne i Hercegovine je – ostati kući!

To poručuju i naši građani koji se nalaze u Italiji, Njemačkoj, Srbiji… a koji su učestvovali u kampanji #OstaniKuci.

Jako je važna izolacija. Sjedite kod kuće. Nikakvo druženje. Poštujte odluke nadležnih organa. Jedino tako možemo spriječiti da se ovo proširi“, poručuju učesnici kampanje.

Pravite distance pri razgovoru. Važno je pranje ruku. Jedina stvar je bukvalno izolacija. Odgovorni čin je da se svi socijalno distanciramo. Imate milion online koncerata. Nema onog porodični ručak, da odeš kod komšije na kafu. Nema lijeka, jedini lijek je da se ostane kući. Apel našim građanima da ovo shvate ozbiljno. Budite kućama, strpite se i tako sačuvajmo naše živote. Izolacija. Ostanite kod kuće. Ako nekom želiš dobro, to je da ga ne vidiš“, kazali su učesnici kampanje #OstaniKuci.

Učesnici ove kampanje koja je zavladala regijom i svijetom su rukometaš Benjamin Burić, koji se nalazi u Flensburgu, novinarka Azra Nuhefendić (Trst), kardiolog Zlatan Lazarević (Rim), Marija Mihailović (Milano), teniser Damir Džumhur (Beograd), Sonja Maličević (Lisabon), Tanja Đorđević (Milano), Mirza Vranjković (Berlin), Sonja Burić (Nantes), Dora Skalicki (Madrid).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad