Na područje Kantona 10 ušlo oko 150 osoba iz rizičnih zemalja, tri sankcionirane

Vijesti 20. mar 202008:26 > 08:41
Vlada Kantona 10

U zadnjih nekoliko dana na područje Kantona 10 došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja, odnosno zemalja koje su zahvaćene korona virusom, te su im sanitarni inspektori uručili rješenja o samoizolaciji.

Kako navode iz MUP-a Kantona 10, njihovi službenici, kao i kantonalni sanitarni inspektori Uprave za inspekcijske poslove kontrolirali su 47 osoba i tom prilikom utvrdili da se tri osobe s popisa putnika koji su došli na prostor ovog kantona nisu pridržavale uputa o samoizolaciji.

“Protiv njih biti upućen izvještaj prema sanitarnim inspektorima te će isti biti sankcionirani”, ističu iz MUP-a Kantona 10.

Policija je zaprimila i dvije dojave građana da se osobe iz inozemstva ne pridržavaju samoizolacije, a provjerom na terenu utvrđeno je da te dvije osobe poštuju samoizolaciji, tj. da se pridržavaju uputa koje su dobili na ulasku u BiH.

Iz MUP-a skreću pozornost građanima koji su došli iz rizičnih zemalja na područje Kantona 10 da poštuju upute koje su dobilo od sanitarnih inspektora, kao i odluka kojih je donijela Vlada Kantona 10.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad