Čeka se službena potvrda o novim slučajevima u Konjicu i Mostaru

Vijesti 20. mar 202009:27 > 09:36
N1

Još uvijek se čekaju nalazi testiranih osoba na korona virus iz Mostara, dok je prema neslužbenim informacijama broj zaraženih u Konjicu porastao od jučer, javlja reporterka N1 Tina Jelin - Dizdar.

Službene informacije Krizni štab će saopćiti u 13 sati.

Podsjetila je kako su dosadašnja četiri potvrđena slučaja u Konjicu direktor fabrike namjenske industrije “Igman”, konjički paroh, pjevač Berin Buturović, a da je stigla i potvrda za jednu osobu iz Goražda koja je prisustvovala manifestaciji povodom 70. godišnjice rada ove fabrike.

“Na manifestaciji je bilo više od 200 zvanica, a zarazio ih je gost iz Srbije koji je po povratku u svoju zemlju saznao da je pozitivan na korona virus i obavijestio naše nadležne”, kazala je Jelin-Dizdar.

Dr. Jurica Arapović rekao je kako očekuju nove potvrde zaraženih u Mostaru, te da je više od 400 ljudi u izolaciji koji su bili u kontaktu s prvozaraženim i njegovom porodicom. Uizolatoriju se nalaze prvozaraženi, njegova supruga i porodilja i svi su stabilno.

Rečeno je i to kako će, ukoliko bude bilo potrebe, mostarski hotel Ero postati novi izolatorij, ali se svi nadaju da do toga neće doći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad