Dr. Izetbegović: KCUS nije dobio nikakav upit od direktora bihaćke bolnice

Vijesti 20. mar 202013:59 > 14:01
KCUS

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović kaže da KCUS nije dobio bilo kakav pisani, a ni zvanični upit od direktora Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću dr. Hajrudina Havića za prebacivanje oboljelog od koronavirusa.

Direktorica Izetbegović poručuje da “ovo nije vrijeme kada se bilo ko treba baviti politikantstvom”.

“Bilo bi dobro ukoliko bi Havić radio svoj posao, ali i objasnio građanima kako nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog i to u trenutku dok javno govori o tome kako bolnica kojom rukovodi ima respiratore, anesteziologe, infektologe i interniste”, kaže Izetbegović, navodeći kako je samo noć prije rekao da je KB “Dr. Irfan Ljubijankić” spremna i da imaju sve što je potrebno.

Podsjeća da je odluka kriznog štaba da sve bolnice moraju pripremiti izolatorije.

VEZANE VIJESTI

“Izuzetak nije ni bolnica u Bihaću. Dakle, svako treba raditi svoj posao”, kazala je Izetbegović.

Također naglašava da KCUS svaki dan ima više od 200 onkoloških pacijenata na terapiji, 135 na dijalizi i da pruži skoro 10.000 drugih usluga i intervencija.

“Svi, pa i Kantonalna bolnica ‘Dr. Irfan Ljubijankić’, moraju učiniti napor, prihvatiti ozbiljnost situacije i raditi svoj posao. Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru”, poručila je prof. dr. Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad