Snijeg u BiH, padavine minimalno do srijede

Vijesti 23. mar 202007:32 > 07:38
Anadolija

Danas se najavljuje u ranim jutarnjim satima slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica.

U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu od 5 do 9°C.

U utorak, 24.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C.

U srijedu, 25.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad