Mandić: Testirane 342 osobe u FBiH, zaraženo 36

Vijesti 23. mar 202012:10 > 12:27
N1 BiH

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić danas se obratio medijima i kazao trenutno stanje sa zaraženim u FBiH korona virusom. "Mogu vas izvijestiti da je do sada testirano 342 pacijenta, pozitivno ukupno 36. Od toga jutrošnji podatak, plus jedan pacijent pozitivan je osoba iz Goražda, radi se o majci već prethodno pozitivnog pacijenta a slučaj je vezan za dešavanja u Konjicu", kazao je danas u obraćanju medijima Mandić.

“Ministarstvo zdravstva je poduzelo aktivnosti već u januaru kad smo stavili pod nadzor radnike kineske firme sa koridora Vc, zatim autobus iz Wzuhana. Izdavali smo preporuke i naredbe sve dok nije proglašena pandemija”, kazao je Mandič i dodao:

“Mogu vas izvijestiti da je do sada testirano 342 pacijenta, pozitivno ukupno 36. Od toga jutrošnji podatak, plus jedan pacijent pozitivan je osoba iz Goražda, radi se o majci već prethodno pozitivnog pacijenta a slučaj je vezan za dešavanja u Konjicu”.

“Testova imamo dovoljno, ali imam potrebu da kažem da test može biti lažno negativan i da se zato mora pridržavati mjera”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad