Ismir Jusko, Aida Pilav, Hamdija Salihbegović i Una Bejtović u Danu uživo

Vijesti 23. mar 202013:14 > 13:17
N1

U današnjem Danu uživo pratimo epidemiološku situaciju u zemlji, regionu i svijetu. naši reporteri u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Beogradu, Zagrebu.

Uživo smo na konferenciji za štampu Vlade Federacije, FŠCZ i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Koliko se poštuju mjere u Kantonu Sarajevo, koliko lica je sankcionisano, kako se prate osobe u samoizolaciji danas pitamo ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Jusku.

O koronavirusu, projekcijama za našu zemlju, važnosti pridržavanja mjera za Dan uživo govori Aida Pilav, šefica Kriznog štaba KS.

Nakon 3 snažna zemljotresa tlo u Zagrebu i dalje podrhtava, a gradonačelnik Bandić uvodi stanje elementarne nepogode. O jutru kad je Zagreb pogodio snažan potres magnitude 5,5 po Richteru, strahu u vrijeme koronavirusa, novim podrhtavanjima za našu emisiju goovori novinarka Bojana Mrvoš Pavić.

Idemo i u Španiju, drugo najveće žarište u Evropi, koja bilježi veliki broj novih slučajeva. Sa nama iz Barselone prof. političke komunikacije Miljana Mićović.

Koje su opasnosti izolacije na mentalno zdravlje građana? Je li normalno osjećati strah? Kako se najbolje nositi sa novonastalom situacijom? Kakve će pandemija posljedice ostaviti na međuljudske odnose? Kako očuvati mentalno zdravlje djece – samo su neka od pitanja na koja odgovara psihoterapeutkinja Mirela Badurina.

O kriznom komuniciranju u doba pandemije koronavirusa danas razgovaramao sa stručnjakinjom za odnose s javnošću Unom Bejtović.

Muzika ne poznaje granice. Ni izolaciju. Bend Konvoj u vrijeme kad su svi odnosi na testu slavi ljubav i donosi novi singl “Majka”. Sa nama danas gitarista benda Hamdija Salihbegović.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad