Solaković: Skinite sa sebe svu odjeću i očistite je jer ste unijeli virus u kuću

Vijesti 23. mar 202020:29 > 20:30
N1

Nije strogoća šta radi država. Kako drugačije da urade da ne bi bilo mrtvih? Vidjeli ste šta se dešava u Italiji. Naša država to pukušava spriječiti da se ne širi, kazao je u emisiji "Izvan okvira" kardiovaskularni hirurg, dr. Emir Solaković.

Ljekar je upozorio kako je situacija opasna.

“Imamo razloga za paniku. Imamo problem sa našim mentalitetom. Nismo mi Nijemci, malo smo opušteni. Zamislite virus – dva, tri dana živi. Vi šetate ulicom i na svojoj cipeli ili odjeći nosite taj virus. Zato se ulice peru. Kada ulazite u garažu sa automobilom vi ste ga točkovima unijeli u kuću. Morate, kada ulazite u kuću, skinutu sa sebe svu odjeću i očistiti je jer ste unijeli virus u kuću”, istakao je dr. Solaković.

Naglasio je kako nema oružja protiv korona virusa.

“Nemate vakcinu ili nemate antibiotika. Virus ne gleda jesi li Bošnjak, Srbin ili Hrvat, jesi li crn ili plav. On je krenuo na sve. On ne bira. Ti koji imaš pare, možeš li išta uraditi? Ne možeš. Ti koji imaš moć, jesi li siguran? Nisi”, kazao je gost “Izvan okvira”.

Emir Solaković je inače vlasnik bolnice u Sarajevu koju je ponudio na raspolaganje institucijama tokom pandemije.

“Ponudio sam bolnice sada kada smo u ratu. Ne vidim u tome nešto veliko, i drugi bi slično uradili. Ja imam nešto i sada da se ko hinja sakrijem. Ne bih moga zaspati, da to nisam uradio”, jasan je dr. Solaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad