U Danu uživo Srđan Puhalo, Aida Pilav, Brano Jakubović…

Vijesti 24. mar 202012:50 > 12:54
N1

U našoj zemlji raste broj oboljeli, prve slučajeve bilježe Breza, Visoko, Široki Brijeg. Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najavljuje novi kontingent testova. I danas pratimo epidemiološku situaciju i izvještavamo iz Banja Luke, Mostara, Sarajeva, Zagreba Beograda.

Uključujemo se uživo u konferenciju za štampu Federalne vlade i kriznog štaba.

O projekcijama za BiH, važnosti poštivanja mjera, testiranju na koronavirus i zaštiti danas za našu emisiju govori šefica kriznog štaba KS Aida Pilav.

O životu u doba koronavirusa razgovaramo i sa sociologom i analitičarom iz Banja Luke Srđanom Puhalom, a uživo smo i u Konjicu, gradu gdje je jedno od najvećih žarišta u BiH. Kako se građani osjećaju zbog te činjenice za Dan uživo govori novinarka Amra Mušinović Husić.

Švedska je jedna od rijetkih zemalja u Evropi koja nema restriktive mjere i vodi se filozofijom imuniteta krda. Za njih strogi karantin ne važi. Sa nama danas Sarajka Sabina Selesković koja opisuje život u Geteborgu u doba koronavirusa.

U Italiji najzad opada broj oboljelih. Mogu li Talijani odahnuti? Kako se odvija život u Bergamu pitamo Mirzu Avdića, inžinjera elektronike.

Dr. Bojan Jurišić iz Opće bolnice Abdulah Nakaš uzeo je stvar u ruke i počeo praviti vizire, neophodne kolegama, u kućnoj radinosti, materijalom dostupnim u trgovinama. Kako pravi vizire, saznajte u Danu uživo.

Olakšajmo si dane izolacije uz dobru muziku. Ovim motom vodi se ekipa iz Dubioza kolektiva koja svakogg ponedjeljka organizuje live svirke. Sve je veći broj onih koji uživaju u njima. Sa nama danas Brano Jakubović.