Šarkić za N1: 20 uposlenika Doma zdravlja Ilidža biće najvjerovatnije testirano

Vijesti 25. mar 202013:00 > 13:05
Wikipedia

Glasnogovorniik JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Arman Šarkić rekao je za N1 da će 20 uposlenika Doma zdravlja Ilidža ići u samouzolaciju, te će najvjerovatnije biti testirani.

Mi radimo prema postupniku – prema koracima koji su jasno definisani. Ambulata porodične medicine – Hrasnica gdje je preminula pripadala prema mjestu – je zatvorena i van je upotrebe. Mi ćemo kao menadžment ponuditi alternativno rješenje za tu ambulantu. Ona je dezinficirana u nekoliko navrata, ali iz preventivnih razloga mora biti van snage. DZ Ilidža je od sinoć nekoliko puta dezinficiran i jutros nekoliko puta. I mi i epidemiološka služba, svi u KS radimo kao jedan tim. Između 15 i 20 uposlenika odnosno osoblja DZ Ilidža je bilo u kontaktu – idu u samoizolaciju, eventulano testiranje po procjeni epidemiologa. To je pretpostavljam nužno“, istakao je Šarkić.

Najbitnija je da epidemiološka anketa bude ispunjena je savjesno pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću. Odgovorno i iskreno. Ne smijemo od koronavirusa praviti stigmu. Sve više se javlja slučajeva gdje se negira epidemiološka veza zbog društvene stigme kao opravdanje. To ne smije opravdanje. Ovdje se radi o životima ljudi, građanima i medicinskog kadra. Ne treba nam scenarij da van stroja izbacimo kompletnu smjenu porodične medicine u nekom domu zdravlja“, naveo je glasnogovorniik JU Dom zdravlja KS za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad