Kulić: Žena iz Hrasnice bila u tretmanu i imala terapiju

Vijesti 25. mar 202013:48 > 13:55
N1

Direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić govoreći o preminuloj ženi iz Sarajeva na današnjoj pres-konferenciji istakao je da je žena primala terapiju za respiratorna oboljenja te da se nije moglo utvrditi veza sa korona virusom.

Sa žaljenjem možemo konstatirati da je sinoćnja reanimacija žene ispred Doma zdravlja Ilidža neuspjela i nakon toga su poduzete sve mjere u vezi tog slučaja. to se tiče stanja Doma zdravlja Ilidža, sinoć smo poduzeli sve mjere sa dezinfekcijom, a danas smo poduzeli te mjera da ambulanta iz koje je krenulo to bude zatvorena“, rekao je Kulić te dodao:

Kada je u pitanju sami slučaj ove pacijentice, ona je tretirana u nekoliko navrata u Domu zdravlja, bila je u tretmanu i imala terapriju za respiratorne smetnje, međutim u nekoliko navrata nije se mogla ustanoviti epidemiolška veza niti sa nekim ko je dloazio iz ugroženog područja niti nekoga od kontakata. Ovakvi slučajevi mogu da se dese u našem miljeu i da poslije saznajemo podatke koji su izuzetno važni“.

Podsjetimo, juče je potvrđeno prisustvo korona virusa kod dvije osobe iz Sarajeva. Radi se o osobama sa područja Ilidže. Jedan od navedena dva slučaja je bila i starija žena koja je juče preminula, a kod koje je naknadnim testiranjem potvrđen korona virus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad