Radnici Termoelektrane Tuzla radit će po 14 dana u dvije smijene

Vijesti 25. mar 202014:27 > 14:31
N1

Radnici Termoelektrane Tuzla odlukom rukovodstva Elektroprivrede BiH, a nakon dogovora sa Sindikatom, radit će u kontinitetu po 14 dana u dvije smjene.

“Prva grupa radnika je smještena u Termoelektrani Tuzla i radit će 14 dana po 12 sati dnevno. Za njih su obezbijeđeni svi preduslovi, kako za ličnu higijenu, tako i za boravak. U prostor gdje borave ne mogu ući treća lica, ali ni oni ne mogu napustiti te prostorije”, izjavio je Izet Džananović, direktor Termoelektrane Tuzla.

Druga grupa radnika, koja se nalazi kod kuće, a koja će za 14 dana zamijeniti svoje radne kolege, nalazi se u samoizolaciji i trebaju poštovati preporuke da se ne druže i ne dolaze u kontakt sa trećim licima.

Proizvodnja električne energije odvija se po planu, a s obzirom na smanjen rad privrednih subjekata zbog pandemije korona virusa isporuka električne energije domaćinstvima nije pod uputnikom. Također, zalihe uglja i repromaterijala su dovoljne za najmanje dva mjeseca kontinuirane proizvodnje električne energije.

Direktor Džananović ističe kako je uredna isporuka toplinske energije za Tuzlu i Lukavac, te pare za privredne subjekte na području Tuzlanskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad