Imami MIZ Prnjavor od subote pokreću online mekteb

Vijesti 25. mar 202015:44 > 15:48
N1

Zbog vanrednih okolnosti u Bosni i Hercegovini uzrokovanih pandemijom korona virusa, Medžlis Islamske zajednice Prnjavor je, u želji da zadrži kontinuitet podučavanja, pokrenuo online mektebsku nastavu.

”Imajući u vidu važnost mektebske nastave za naš narod i polaznike mektebske nastave, a u želji da im se olakša trenutna situacija i da se ne prekida mektebska nastava i kontakt muallima s djecom, pokrenut je ovaj projekat koji će, ako Bog da, početi sa realizacijom od subote, 28. marta 2020. godine”, saopćeno je iz Islamske zajednice u BiH.

Svi imami Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor su uzeli učešća i aktivirali se, u skladu sa svojim mogućnostima, da se ova platforma učini dostupnom za svu djecu. Uspostavljena je stranica za mektebsku nastavu na google učionici i postavljeni su materijali za djecu koje su napravili imami MIZ Prnjavor, kao i materijali drugih muallima koji su već na youtube kanalu.

Planirano je da online mekteb bude aktivan sve dok se ne promijene vanredne okolnosti i ne bude moguće uspostaviti nastavu u mektebima.

Imami MIZ Prnjavor su na aktivno učešće u ovom projektu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad