Šeranić: Zaražen doktor iz Doboja

Vijesti 26. mar 202008:40 > 08:55
N1

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je danas sedam novih slučajeva korona virusa u ovom bh. entitetu, te sada broj zaraženih u RS sada iznosi 121.

U karantinskom smještaju u Gradiški je od juče od 7 sati do danas do 7 sati primljeno 49 osoba, 21 iz Federacije, 28 iz RS i svi oni koji budu imali negativan nalaz na korona virus uputit će se dalje prema lokalnim zajednicama. One osobe kod kojih se utvrdi da su pozitivne bit će upućene u karantinske smještaje gdje se nalaze pozitivne osobe“, istakao je Šeranić na pres-konferenciji.

Naglasio je važnost razdvajanja onih koji su pozitivni od onih negativnih, ali da će se nastaviti pratiti oni koji imaju negativan nalaz ukoliko imaju pozitivnu anamnezu.

Od juče smo startovali sa karantinom u Studentskom centru u Banjaluci i smješteno je već 20 osoba, uzeta su 24 brisa od direktnih kontakata iz samih porodica“, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Naveo je i da se radi o porodičnim kontaktima u novozaraženih dva slučaja iz Dubice. Također, novi slučaj zaraze je potvrđen i kod doktora iz Doboja, ali nije radio posljednjih sedam dana, boravio je kući, i bit će uzeti nalazi kolega.

Gradiška je sekundarni kontakt iz trećeg klastera banjalučkog. Jedna osoba iz Banjaluke je bila u porodičnom kontaktu sa suprugom, naveo je Šeranić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad