Pucnjava tokom policijskog sata, ima uhapšenih

Vijesti 26. mar 202012:18 > 12:22
N1

Dežurna služba Sedme PU Vogošća obaviještena je sinoć u 20:35 sati da je u ovoj općini došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba niti je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana, u 23.55 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a uhapsili osobu inicijala A. S. rođen 1988. godine iz Vogošće, te osobe E.A. rođen 1997. godine i E. B. rođen 1986. godine, obojica iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Tom prilikom su kod pomenutih osoba pronađena i uz potvrdu oduzeta tri pištolja”.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad