Ejub Kučuk, Mirza Oruč i Damir Džumhur gosti su Novog dana

Vijesti 26. mar 202016:00 > 16:10
N1

Glavna tema Novog dana i dalje je virus korona. Donosimo vam najnovije informacije.

Kako pomoći privredi nakon korona virusa? Za Novi dan govori Ejub Kučuk – direktor marketinške agencije “MITA Group”, koji je 27 godina u privredi i ima konkretne prijedloge.

Studenti medicinskog i mašinskog fakulteta iz Zenice odlučili su pomoći doktorima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice u Zenici počevši proizvoditi zaštitne maske – potpuno besplatno. Dobili su pomoć od javnog i privatnog sektora, a uskoro bi njihov primjer mogli pratiti studenti širom Federacije. S nama je Mirza Oruč, asistent Medicinskog fakulteta Univerziteta Zenica i studenti.

Balkantina kao i mnogi drugi mali biznisi u BiH bori se sa neočekivanim poteškoćama u svom radu zbog korona virusa. Zato su odlučili pokrenuti akciju #KupujKodMalih i pozivaju sve da se priključe. Kako možete pomoći? Po mogućnosti, kupujte proizvode od malih biznisa i dijelite svoje doživljaje i slike uz hashtag #KupujKodMalih. Detaljnije pogledajte u Novom danu.

Kako bi poboljšali izglede vlastitog tijela u borbi protiv viroza vrlo je važno ojačati odbrambeni sistem, to možemo i pomoću ishrane. Amela Ivković O'Reilly, nutricionistica savjetuje kako izbalansirati prehranu, koje namirnice unositi, koje vitamine pojačati, te kako u periodu kada smo ostali u kući, se ne udebljati.

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, period pandemije korona virusa provodi odgovorno u izolaciji u svome domu. Damir je naš gost uživo iz Beograda.

Kako rade novinari u doba korone, kako prilagoditi profesiju za vrijeme pandemije, te kako zaštiti novinare – govorit će sutra o tome Mersiha Drinjaković, urednica u magazinu Gracija.

Donosimo i sutra nove informacije o virusu korona u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Naši reporteri uživo izvještavaju iz Sarajeva, Mostara, Banjaluke, Zagreba, Beograda.

Sve što vas zanima možete pitati naše goste na Facebooku i Twitteru te putem maila [email protected] (subject: PITANJE ZA GOSTE).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad