Važna obavijest "BH Pošta"

Vijesti 26. mar 202016:37 > 16:41
Pixabay.com / Ilustracija

Povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa na području Federacije BiH, te u skladu sa prethodnim obavještenjima o skraćenom radnom vremenu poštanskih jedinica, iz JP BH Pošte obavještavaju korisnike da može doći do kašnjenja u preuzimanju i dostavi pošiljaka brze pošte.

“Prijem i dostava pošiljaka brze pošte – BH POSTEXPRESS obavlja se radnim danima i subotom na području Federacije BiH, odnosno na dostavnom području “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i Hrvatske pošte Mostar. Prijem i dostava pošiljaka radnim danima vrši se u skladu sa radnim vremenom dostavne pošte. Prijem i dostava pošiljaka subotom vrši se redovno iako poštanske jedinice trenutno subotom ne rade”, saopštili su iz ovog preduzeća.

Dalje navode da se na dostavnom području Pošta Srpske, prijem i dostava pošiljaka na adresi korisnika počevši od 28.03.2020. godine neće vršiti subotom.

“Za pošiljke primljene za područje Pošta Srpske subota će se tretirati kao neradni dan. S tim u vezi došlo je do izmjene standarda uručenja pošiljka brze pošte na području Pošta Srpske, što znači da će pošiljke preuzete petkom sa rokom uručenja D+1 biti na dostavi ponedjeljkom”, kazali su.

Ističu da preuzimanje pošiljaka brze pošte koje bi se u pravilu vršilo subotom na području Pošta Srpske, vršit će se ponedjeljkom.

“Pošiljke BH POSTEXPRESS preuzete subotom na području BH Pošte redovno se otpremaju prema Poštama Srpske, te su na dostavi u ponedjeljak, odnosno u utorak u zavisnosti od standarda uručenja odredišne pošte”, navode iz BH Pošte.

S obzirom na određeni broj lica u izolaciji, napominju da može doći do kašnjenja/nemogućnosti uručenja pošiljaka.

Za sva pitanja i pojašnjenja na raspolaganju je Odsjek za podršku korisnicima – call centar “JP BH POŠTA” u periodu 07:30 do 16:00h radnim danima i subotom od 07:30 do 13:30h.

Sve informacije možete dobiti i putem e-maila: [email protected]

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad