Zaključci sa 7. vanredne sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Vijesti 26. mar 202017:40 > 17:45
N1/Arhiv

Savjet ministara BiH danas je na telefonskoj vanrednoj sjednici donio Odluku o evakuaciji državljana Bosne i Hercegovine iz Republike Italije i za te namjene odobrio 50 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve, saopćeno je danas nakon sjednice.

Za povratak svih državljana BiH koji se, prema evidenciji Ministarstva inostranih poslova BiH, trenutno nalaze u Italiji, u narednih dan – dva biće obezbijeđen čarter let na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo. Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta.

Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu sa njihovim mjestom prebivališta.

Zadužuje se Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine da pripremi nadležnim tijelima spiskove državljana koji će doputovati u Bosnu i Hercegovinu sa njihovim mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini radi upućivanja istih u karantene, navedeno je u saopćenju nakon sjednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad