MUP RS: Zabilježeno 86 prekršaja u vezi sa vanrednom situacijom

Vijesti 27. mar 202009:41 > 09:48
N1

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 05 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 81 građana u Republici Srpskoj, saopćeno je iz MUP-a ovog entiteta.

VEZANE VIJESTI

Kako podsjećaju iz policije, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

”Istovremeno, u protekla 24 časa izdato je i 5 prekršajnih naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedno lice prekršilo i policijski čas, a evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi:

– 26.03.2020. godine od strane policijskih službenika Policijske stanice Bileća ustanovljeno je da M. B. iz Bileće, ne postupa po Rješenju o izolaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega je lišen slobode. Obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje na dokumentovanju KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, te da se lice sprovede u OJT Trebinje na dalje postupanje.

– 26.03.2020. godine policijski službenici PS Banja Luka-Lauš su obavješteni da su se sa Klinike za infektivne bolesti iz kruga stare „Hirurgije“ udaljili: D. R. i njen sin D. R.. Policijski službenici su pronašli lica na adresi njihovog boravišta, a o svemu je obavješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o KD „Prenošenje zarazne bolesti“ i KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. Dalji rad je u toku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske, saopćeno je iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad