Počela proizvodnja zaštitnih maski u Livnu i Drvaru

Vijesti 27. mar 202011:25 > 11:27
FENA/Vlada Kantona 10

U preventivnu borbu protiv koronavirusa uključili su se i vlasnici firmi u Kantona 10, a riječ je o dvije tvrtke iz Livna i Drvara koje su počele proizvodnju zaštitnih maski.

U privatnoj tvrtki Belini d.o.o. Livno prije dva dana počela je proizvodnja zaštitnih maski. Dnevno se proizvede 250 zaštitnih maski namijenjenih za potrebe zdravstvenih ustanova na području Kantona 10.

Materijal za maske osigurao je Zavod za javno zdravstvo Kantona 10, a platno je nabavljeno u bugojanskoj firmi Kašmir, priopćila je u petak Služba za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Proizvodni pogon u četvrtak su posjetili ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Dijana Mamić i ravnatelj Uprave civilne zaštite tog kantona Željko Marijan.

Istaknuli su da je ovo velika stvar u pomoći zdravstvu na području navedenog kantona, posebice kada se zna da je do zaštitne opreme gotovo nemoguće doći i da će ovakve i slične poslovne aktivnosti uporno podržavati.

Vlasnici Belinija Miroslav i Vjekoslav Stanić u razgovoru s gostima su naglasili da će njihovi proizvodni kapaciteti biti na usluzi dokle bude potrebito, “jer se svi danas moramo uključiti u rad za opće dobro”.

S proizvodnjom zaštitne opreme počela je i tvrtka Jumko Drvar d.o.o. koja dnevno proizvede 1.500 zaštitnih maski, a u planu je proizvodnja i zaštitnih odijela, navodi se u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad