GSS Sarajevo: Nabavka osnovnih namirnica i lijekova za starije i nemoćne

Vijesti 27. mar 202011:57 > 12:00
Facebook/ GSS Sarajevo

Gorska služba spašavanja (GSS) stanica Sarajevo odlučila je svoje resurse staviti na raspolaganje sugrađanima, a koji pripadaju kategorijama društva koje su najviše pogođene zabranom kretanja – porodiljama s bebama i malom djecom, osobama treće životne dobi, kao i osobama s poteškoćama u kretanju, a isključivo za nabavku osnovnih životnih namirnica, medicinskih potrepština i lijekova.

GSS stanica Sarajevo će ovim kategorijama društva biti na raspolaganju svakim danom od 10.00 do 18.00 sati sa svoja dva tima i to na sljedeći način: Tim A (Stari Grad, Centar i Vogošća), broj telefona +387 61 299 443, te Tim B (Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža), broj telefona +387 61 214 351.

Od 10.00 do 14.00 bit će moguće poslati poruku ili obaviti telefonski poziv na broj telefona Tima općine kojoj pripada određena osoba nakon čega će se izvršiti selekcija prioriteta, te će se u periodu od 15.00 do 18.00 sati obavljati dostava osnovnih sredstava prema prioritetu.

“Pomoć će se isključivo realizirati za navedene kategorije društva u teško dostupnim i udaljenim dijelovima općina Kantona Sarajevo. Za svaku zloupotrebu ovog tipa pomoći GSS stanica Sarajevo ne može donijeti nikakve sankcije, ali postoje službe koje to mogu, stoga vas molimo da svoje potrebe i prioritete usmjerite na pravilan i racionalan način”, navode iz GSS Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad