Sebija Izetbegović i Svetlana Cenić u Danu uživo

Vijesti 27. mar 202012:40 > 12:44
N1

Naša zemlja danas broji više od dvije stotine ljudi oboljelih od koronavirusa. Slijede li nam odlučujuće sedmice? Koronavirus centralna je tema i današnjeg izdanja Dana uživo kroz koji vas vodi Nikola Vučić.

Ekipa N1 i ovog je Dana uživo spremna za javljanja s lica mjesta iz gradova Bosne i Hercegovine i regiona. Pratimo sve aktuelnosti u vezi s koronavirusom, donosimo najnovije presjeke, kao i direktne prenose obraćanja zvaničnika.

Da li je zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini spreman da se uhvati u koštac sa pandemijom koja cirkulira na globalnoj razini? Kakvo je stanje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, da li su testovi spremni i kako odgovara na izazove krize – za Dan uživo govori doktorica Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Kako komentira reakcije nadležnih instanci u zemlji kada je riječ o zaštiti privrede, ekonomije, ali i radničkih prava u doba korone. Da li ćemo dotaći ekonomsko dno i na šta sve moramo biti spremni – za N1 govori ekonomistica Svetlana Cenić.

Do kraja dana na bosanskohercegovačko tlo trebao bi sletjeti avion sa domaćim državljanima iz Rima. Riječ je, naime, o studentima koji se tamo nalaze. O ovoj temi, trenutnoj situaciji u Italiji i našim državljanima koji se tamo nalaze za Dan uživo iz Milana govori konzul BiH Dragan Mihaljević.

Govorimo i o teatru u doba kronavirusa sa glumcem i profesorom Hazimom Begagićem. Provjeravamo kako se snalaze Zeničani i Zeničanke u ovo vanredno vrijeme, ali i Bosanci i Hercegovci sa adresama širom svijeta.

Budite uz Dan uživo od 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad