Sarajevska policija najavila radikalne mjere: Ko voli, neka izvoli

Vijesti 27. mar 202013:17 > 13:20
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poduzelo je sve potrebne mjere za prijem grupe građana Bosne i Hercegovine koji će danas iz Italije stići na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Iz policije su danas posebno naglasili problem neodgovornosti pojedinih građana koji krše mjere samoizolacije najaviši oštru borbu protiv ove pojave.

Kako je potvrdio policijski komesar Nusret Selimović, problem u Kantonu Sarajevu u vrijeme borbe s korona virusom, predstavljaju neodgovorni građani koji ne poštuju mjere samoizolacije.

”Imamo danas situaciju da će na Aerodromu u Sarajevu doputovati određen broj naših državljana koji će biti smješteni u studentske domove na Bjelavama. Sve mjere su preduzete, spremni smo za realizaciju tog zadatka. Evidentno je da jedan značajn broj ljudi ne poštuje mjere samoizolacije. To je jedan od ključnih faktora koji može ugroziti zdravlje. Apelujem na te ljude, ako bilo radi čega drugog – onda radi svojih porodica. Bit ćemo prinuđeni da primjenimo radikalne mjere i te osobe koje nastave kršenje mjera, oni će biti prisilno izolovani. Onaj ko voli, neka izvoli. Da umjesto s porodicom, boravi u nekom objektu… S tim u vezi u toku su intenzivne aktivnosti’‘, kazao je Selimović.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo napisali su nekoliko desetina prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja na prostoru ovog Kantona, saopćeno je jutros iz MUP-a KS.

Potvrdio je to portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad