Kvesić: Nije problem u novcima, problem je u manjku opreme na tržištu

Vijesti 27. mar 202016:51 > 17:05
N1

Danas su u Širokom Brijegu zasjedali Krizni štabovi tri kantona: HNK, ZHK i LK nakon čega su se članovi štabova obratili medijima, tj. odgovarali na pitanja novinara.

Direktor SKB Mostar Ante Kvesić je kazao da nije problem u novcu i želji da se nabavi oprema, nego je problem što opreme nema na tržištu.

“Problem zaštitinih kapa, maski i odijela nije u novcima nego što ih nema na tržištu. Cijeli svijet je u potražnji, cijeli svijet nije bio spreman. Imamo dovoljno novaca, problem je što se nema kupiti”, kazao je Kvesić.

Istakao je da se nada da su određeni koraci prevencije poduzeti na vrijeme

“Ne znamo koliko će ovo trajati i da li će razmjeri ići gore ili dolje. Ja se nadam da smo na vrijeme poduzeli određene korake, vidjećemo moramo biti spremni za dobre opcije ali i loše”.

“Ja sve vrijeme govorim da se mi mjesecima spremamo za ovo. Mi smo još prije tri mjeseca pripremali onaj dio koji se zove izolatorij. Situacija je pokazala da je to malo, cijelu smo zgradu pretvorili u kliniku za zarazne bolesti”, dodao je Kvesić.

Nakon sastanka je poručeno da nisu usvajani zaključci nego se razmotrila situacija u ova tri kantona i dogovoreno da će se ići u još oštrije mjere ukoliko se pandemija bude širila, a građani ne budu pridržavali mjera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad