Avion iz Rima sa državljanima BiH sletio na aerodrom u Sarajevu

Vijesti 27. mar 202019:10 > 19:14
N1

Avion sa 47 državljana Bosne i Hercegovine iz Italije, Rima, sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

N1
N1
N1
N1

Putnike sada očekuje sanitarna kontrola. Na platformu su došla tri autobusa u kojima će se prevesti putnici, nakon što se završi medicinski pregled. Dva autobusa voze putnike u studentske domove na Bjelavama, a jedan u Banja Luku isto u studentski dom.

Podsjetimo, Federalni štab civilne zaštite donio odluku da se bh. državljani koji će doći letom iz Italije smjeste u Drugi, Četvrti i Sedmi paviljon studentskog naselja Bjelave.

Radi se o putnicima koji su se u vrijeme izbijanja pandemije korona virusa našli u Italiji. Vraćeni su avionom Fly Bosnia.

“Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je prvi put u historiji uspješno realizirana aktivnost repatrijacije bosanskohercegovačkih državljana iz Republike Italije na inicijativu kopredsjedavajuće Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova Bisere Turković”, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ipak, nisu se svi uspjeli ukrcati na ovaj avion. Matej Vrebac zajedno sa dvije koleginice, studentice iz Bosne i Hercegovine, nije uspio stići na avion koji je sletio. Vrebac je ranije u izjavi za N1 otkrio kako nije imao dovoljno vremena da iz Venecije dođe do prijestolnice Italije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad