"Građani razumiju složenost situacije, nema zastoja u snabdijevanju namirnicama"

Vijesti 29. mar 202013:21 > 13:24
Arhiv

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa gradonačelnicima i načelnicima opština u Republici Srpskoj i tom prilikom je konstatovano da građani razumiju složenost situacije izazvane širenjem virusa korona i da nema zastoja u snabdijevanju životnim namirnicama.

“Konsatovano je da je najveći broj građana odgovoran i da se pridržava propisanih mjera zaštite”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je u okviru svakodnevnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv širenja virisa korona razgovarao telefonom sa gradonačelnicima, te načelnicima opština Teslić, Kotor Varoš, Čajniče, Rudo, Rogatica i Han Pijesak.

Razgovarano je o epidemiološkoj situaciji u gradovima i opštinama, sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova, snabdjevenosti životnim namirnicama u lokalnim zajednicama, te poštivanju mjera samoizolacije od osoba kojima su ove mjere izrečene.

Apelovano je na osobe, kojima su određene mjere samoizolacije, da ih striktno pridržavaju.

U saopštenju je napomenuto da je Višković svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima lokalnih vlasti u Republici Srpskoj s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad