Zvanično: Zabranjena okupljanja sa 20 i više osoba u Sarajevu

Vijesti 29. mar 202014:36 > 14:38
N1

Na današnjoj redovnoj press konferenciji javnosti se obratila i komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč te tom prilikom istakla kako je Vlada KS na svom jutrošnjem vanrednom zasjedanju donijela zaključak kojim će se sva okupljanja, i javna i privatna, iznad 20 osoba zabraniti, saopćeno je danas iz Vlade KS.

Dodala je kao će okupljanja organizirana s brojem do 20 osoba morati poštovati propisanu distancu i imati adekvatnu opremu.

„Ono što naše sugrađene najviše interesuje jeste ograničenje kretanja za mlade do 18 godina i starije od 65 godine, odnosno pitanja da li će ta naredba biti ukinuta. Međutim, ovim putem apelujem da poštuju ovu naredbu jer Štab civilne zaštite i Vlada KS, preko opštinskih štabova i Civilnog križa, čini maksimalne napore da svi iznad 65 godina dobiju pomoć“, objasnila je komandantica i ministrica Glamoč.

Odgovarajući na pitanje građana kazala je i kako nema razloga za zasutavljanje grijanja, kao što je to trenutno na Alipašinom polju.

Najavila je i da se nastavlja sa dezinfekcijom javnih površina i svih stambenih jedinica,i ta će aktivnost biti završena u roku tri dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad