Mustafa Ružnić: Nove mjere i naredbe donesene u USK

Vijesti 29. mar 202022:22 > 22:28
N1

Kantonalni štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Krizni štab Ministarstva zdravstva USK obavijestili su da čekaju rezultate 10 uzoraka koji su poslani iz Bihaća za Sarajevo.

“Na području našeg Kantona spremni smo za uzimanje većeg broja uzoraka od osoba koje imaju simptome a bili su u kontaktu sa oboljelim. Krizni štab Ministarstva zdravstva, koordinira sa domovima zdravlja na terenu. Imajte povjerenja u naše ljekare”, poručuje ministrica zdravstva dr. Nermina Ćemalović.

“Stanje dva pacijenata, koji se od ranije nalaze na liječenju u KB Bihać, je stabilno. Danas su primljena još četiri pacijenta pod sumnjom na koronavirus od kojih smo uzeli briseve i biće poslani na testiranje u Sarajevo sutra”, informisao je dr. Hajrudin Havić, direktor bolnice u Bihaću.

Broj oboljelih osoba na području USK je i dalje šest.

Danas je iz Bihaća u Sarajevo poslano devet uzoraka na testiranje.

“Kantonalni štab civilne zaštite zasjedao je danas u Bihaću i donio nove naredbe i uputstva”, kaže premijer USK Mustafa Ružnić, koji je i komandant Kantonalnog štaba CZ.

Apeluje na građane da slijede preporuke medicinskih stručnjaka i svojih ljekara te poštuju izrečene mjere i da brigom o svom i zdravlju svojih najbližih, doprinesu borbi protiv širenja koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad