Dan uživo: Postavite pitanje Johannu Sattleru i Fahrudinu Radončiću

Vijesti 30. mar 202010:23 > 10:27
N1

"Dan uživo" i danas prati situaciju sa korona virusom u našoj zemlji, regiji i svijetu, naši reporteri uživo donose posljednje informacije, a s našim gostima razgovaramo o aktualnim temama. Od 16 sati gledajte:

– Bolnicama ovdje nedostaje najosnovnija oprema i sve više maski, testova. Ukupno ima samo 190 respiratora na 3,5 milijuna stanovnika, kaže to šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler. Kada i od koga možemo očekivati pomoć? Danas odgovara u Danu uživo.

– O aktualnoj situaciji, mjerama, zatvaranju aerodroma, što nas čeka, trebaju li nam, i koje, nove mjere, zašto traži pojedine smjene, danas za N1 govori predsjedatelj Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

– Iz dana u dan iz Italije stižu crne brojke i o broju zaraženih, ali i onih koji su preminuli od posljedica zaraze korona virusom. Mi danas idemo uživo do Rima, otkuda se javlja veleposlanik BiH u Italiji Slavko Matanović. Razgovaramo i o nedavnoj evakuaciji bh. državljana iz Italije, ali i pitamo što s onima koji su ostali?

– Mnogo pozornosti proteklog vikenda izazvalo je javljanje naših kolega sa Face TV iz Konjica. Pojedini smatraju da su bili problem i ono što smo čuli, a i vidjeli. Kako mediji ali i krizni stožeri komunuiciraju u doba ova krize, tema je kojom se bavimo. S nama komunikologinja i trenerica komunikacijskih vještina Dijana Duvnjak.

– U velikom problemu zbog korona virusa našli su se brojni poslodavci koji bilježe gubitke, među njima su i brojni frizeri. Savez frizera u Bosni i Hercegovini obratio se nadležnim s porukom da je njihova struka pogođena kao turizam i ugostiteljstvo. S nama danas je Vahidin Šabić, frizer i član Saveza.

– Građane pjesmom poziva da ostanu kući i slušaju upute nadležnih. Nedavno je obradio pjesme “Ptica bijela ” i “Bolji život”, i danas je naš glazbeni gost. Dženan Lončarević s nama u Danu uživo.

Prenosimo i pres-konferencije kriznih stožera, donosimo svjetske aktualnosti, biznis i servisne informacije.

Zvonko Komšić vaš je domaćin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad