MUP RS: Zabranu kretanja prekršile 63 osobe

Vijesti 30. mar 202010:48 > 10:51
Ilustracija

Zbog nepoštovanja zaključka entitetskog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa na teritoriji Republike Srpske sankcionisano je 63 građana.

U saopštenju iz MUP-a RS navodi se da je u protekla 24 časa izdato i pet prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedno lice prekršilo i policijski čas, a evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

“Lice M. K. sa Pala samovoljno je napustilo karantin u Brodu prije uzimanja brisa zbog testiranja na virus korona i uručivanja rješenja o izolaciji čime je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, stoji u saopštenju.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS-u, a kojim se propisuju vanredne smjere s ciljem prevencije širenja ovog virusa na teritoriji RS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad