Počela dostava lijekova za građane iznad 65 godina u Kantonu Sarajevo

Vijesti 30. mar 202016:39 > 16:43
N1

Nihada Glamoč, komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i ministrica komunalne privrede i infrastrukture, izjavila je da je danas počela podjela lijekova za sugrađane koji ne mogu da izlaze vani, dakle, onim iznad 65 godina.

Podsjetila je da je Štab civilne zaštite u toku jučerašnjeg dana donio je dvije naredbe, prva naredba je zabrana okupljanja za više od 20 osoba, a da se na skupovima do 20 osoba mora poštovati socijalna distanca i sve propisane epidemiološke mjere.

“Druga mjera jeste da je naređeno Općoj bolnici da izvrši procjenu svjih materijalno tehničkih i ljudskih kapaciteta u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa te da, ukoliko je neophodno, angažuje dodatne laboratorijske resurse”, pojasnila je Glamoč.

Potvrdila je i da je danas, preko volontera Crvenog krsta i sekretara mjesnih zajednica, podjela lijekova za sugrađane koji ne mogu da izlaze vani, dakle, onim iznad 65 godina.

“Molim vas za strpljenje. Na devet opština, uredi Crvenog krsta su angažovani, imamo 95 volontera i nadam se da ćemo u ovoj sedmici uspjeti svima vama donijeti redovne terapije na kućnu adresu”, kazala je Glamoč.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad