Hodžić o stanju u Konjicu: Stanje se stabilizuje, statistika polako pada

Vijesti 31. mar 202008:29 > 08:31
N1

"Imamo jasniju sliku zaraženih osoba i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim. Sve su te osobe kući, izdata su rješenja za samoizolacij i oni poštuju mjere", kazao je za N1 Husein Hodžić iz Štaba civilne zaštite u Konjicu.

Hodžić je kazao da se skoro svi zaraženi dovode u direktnu vezu, tj. da se radi o članovima porodice koja je povezana sa prvozaraženim.

“Sve osobe koje su pozitivne u posljednje vrijeme dovode se u direktnu vezu, dakle radi se o članovima porodice. Prema informacijama, stanje se stabilizuje ako ne bude značajnijih promjena. Imamo jasniju sliku zaraženih osoba i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim. Sve su osobe te kući, izdata su rješenja za samo izolaciju, oni poštuju mjere”, kazao je.

“U Konjicu je jučer testirano 17 osoba, jedno je pozitivno. Statistika polako pada, smiruje se. Sve osobe koje su u posljednje vrijeme pozitivni dovode se u vezu sa prvooboljelim, to su članovi porodice”, dodao je Husein Hodžić.

Hodžić kaže da Štab CZ Konjic koordinira aktivnostima svih službi te da je tako riješen problem komunikacije.

“Štab CZ koordinira svim aktivnostima u općini Konjic, svih službi. Na početku je bio problem u komunikaciji onda smo to kanalisali da sve ide na Štab CZ da se ne bi duplali. Građani su upućeni na koji broj da zovu da se informišu i za sva pitanja”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad