Eric Nelson i Valentin Inzko u Danu uživo

Vijesti 31. mar 202010:31 > 10:33
N1

"Dan uživo" i danas prati situaciju sa korona virusom u našoj zemlji, regiji i svijetu, naši reporteri uživo donose posljednje informacije, a s našim gostima razgovaramo o aktualnim temama. Od 16 sati gledajte:

– Američka državna agencija za međunarodnu pomoć, USAID, donirala je 1,2 milijuna dolara Bosni i Hercegovini kao pomoć u borbi protiv koronavirusa. Kako i na koji način će sredstva biti utrošena, o borbi protiv koronavirusa u našoj zemlji i svijetu, danas za N1 govori ameriki veleposlanik u BiH Eric Nelson.

– S nama je danas i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko. Kako gleda na trenutnu situaciju vezano za borbu protiv virusa, zbog čega kaže da je proračun na državnoj razini prioritet, danas odgovara u Danu uživo.

– Iz dana u dan slušamo priče o broju oboljelih, smrtno stradalih, ali danas poslušajte i priču onih koji su se izliječili od korona virusa. S nama Adnan Ibraković, koji živi u Grazu, a prebolio je korona virus i oporavio se.

– New York je najpogođeniji kada je riječ o oboljelima od koronavirusa u SAD. S nama je danas dr. Lejla Hadžikadić Gušić, koja niz godina radi kao kirurg-onkolog na jednom od instituta u gradu u Charlotteu, u Sjevernoj Karolini. Kako gleda na pandemiju te kako se nose ona i njene kolege s istom, pitamo našu gošću.

– Kako kriza prouzrokovana virusom COVID-19 utiče na biznise i preduzetnike/ce u BiH? Fondacija 787 sprovodi istraživanje na ovu temu. Što ono pokazuje, odgovara Dajana Džindo, iz ove Fondacije.

– Okupila je svoj tim na Skype i snimila video klip kojim je izazavala oduševljenje na društvenim mrežama. Lepa Brena danas je glazbena gošća emisije “Dan uživo”.

Prenosimo i pres-konferencije kriznih stožera, donosimo svjetske aktualnosti, biznis i servisne informacije.

Zvonko Komšić vaš je domaćin.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad