Pitajte stručnjake: Dragan Stevanović i Rasim Skomorac u Novom danu

Vijesti 31. mar 202013:50 > 13:55
N1

Novi dan i sutra prati situaciju sa korona virusom u našoj zemlji, regiji i svijetu, naši reporteri uživo donose posljednje informacije, a s našim gostima razgovaramo o aktualnim temama. Od 8 sati gledajte:

Za sada sedamnaest zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu. Svi zaraženi dolaze iz primarne medicine. Novozaraženi u Zenici potiču iz porodice pacijenta koji je smješten u Kantonalnoj bolnici Zenica koji je došao iz Tuzle, a dvoje zaraženih u Zenici također su stigli iz Centra za srce iz Tuzle. Korona u zdravstvenom sistemu – to će biti centralna tema javljanja direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasima Skomorca.

Krizno rukovođenje i komuniciranje u vrijeme korona virusa – i to je naša tema. Jesu li naše zdravstvene institucije spremne prihvatiti veći broj zaraženih? Kako smo organizovani, imamo li rezervne timove? Kako organizovati zdravstvo u borbi sa korona virusom za Novi dan govori dr. Dragan Stevanović, bivši šef internističkog odjela Opće bolnice Abdulah Nakaš.

U jeku epidemije novog virusa, mnogi mediji i privatni profili na društvenim mrežama su doprinijeli širenju panike stanovništva insinuirajući kako se radi o virusu koji je pobjegao iz neke laboratorije. Kakav je to virus COVID-19 i odakle potiče za Novi dan će pojasniti biolog Jelena Kalinić.

Muzička i kulturna scena u vrijeme korone. Kako održava kreativni duh za Novi dan iz Tuzle govori Denis Hadžić, muzički madžioničar Narodnog pozorišta Tuzla, a zašto se u izolaciji ošišao na ćelavo reći će nam glumac Aldin Tucić iz Sarajeva.

Sa vama od 8 sati Minela Jašar – Opardija.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad