U Bijeljini izbila tučnjava nakon saobraćajne nesreće, pronađeno i oružje

Vijesti 31. mar 202014:17 > 14:32
N1

U Bijeljini se sinoć dogodila saobraćajna nesreća koja je rezultirala i fizičkim sukobom četiri osobe. Uhapšene su dvije osobe.

Kako je saopćeno iz PU Bijelina, dojavu o saobraćajnoj nesreći i tučnjavi zaprimili su oko 19:35 sati. Dolaskom na mjesto zatekli su A. M. , LJ. M. , D. K. i Ž. M. svi iz Bijeljine koji su se sukobili fizički.

Policijski službenici uhapsili su dvije osobe, jednu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholiziranom stanju, a drugu zbog ilegalnog posjedovnja oružja.

“Zbog izazivanja saobraćajne nezgode i vožnje pod dejstvom alkohola slobode je lišen D. K. Alkotestiranjem lica utvrđeno je da isti ima 2,08 g/kg alkohola u organizmu. Prilikom uočavanja policijske patrole Ž. M. je od sebe odbacio poštolj, koji je pronađen i izuzet sa lica mjesta. Ž. M. je lišen slobode”, saopćeno je iz PU Bijeljina.

Osvemu je obaviješten i postupajući tužilac koji je naložio da se protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad