Sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH 2. aprila

Vijesti 31. mar 202018:01 > 18:11
N1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je da će u četvrtak, 2. aprila, biti održana sjednica Kolegijuma ovog doma na kojoj će biti razgovarano o tehničkim modalitetima rada Doma.

Zvizdić je kao moguće rješenje za održavanje sjedice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH naveo posljednju sjedicu Narodne skupštine Republike Srpske, konstatujući da u poslovniku Predstavničkog, niti Doma naroda, nema mogućnosti za održavanje elektronske sjednice.

On je u izjavi za BHT rekao da je za njega bitno da u parlamentarnu proceduru što prije iz Predsjedništva BiH stigne prijedlog budžeta institucija BiH za ovu godinu.

“Očekujem da će Predsjedništvo to uraditi u najskorijem mogućem vremenu kako bi onda na sjednici parlamenta mogli razmatrati i usvojiti budžet, ali i set zakona koji bi u ovom trenutku značajno mogao da pomogne realnom sektoru, privrednicima i poslodavcima u BiH”, naveo je Zvizdić.

Zvizdić je naglasio da je, u vrijeme epidemije virusa korona, osim života ljudi, ključno sačuvati privredne tokove, a pogotovo radna mjesta.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad