Adnan Ibraković je prebolio korona virus: Počelo je s visokom temperaturom

Vijesti 31. mar 202018:11 > 18:27
N1

Adnan Ibraković, koji živi u Grazu i radi kao fitness instruktor, prebolio je korona virus i oporavio se. U razgovoru za Dan uživo, kazao je da je dobio visoku temperaturu koju šest dana nije mogao spustiti, a lijekovi nisu pomogali.

Sve je počelo u noći sa 8. na 9. mart kada ga je probudila temperatura. Od tog trenutka je krenula njegova borba protiv virusa.

“Nakon tih 5-6 dana prošlo je najgore, ali sam i u narednim danima imao nižu temperaturu. Nisam imao ostale simptome kao što su kašalj, temperatura i bol u plućima. Vrlo rijetko sam bio podložan prehladama i to me iznenadilo, najviše sam intenzitet”, rekao je Ibraković.

Istakao je kako ga nije iznenadilo to što se zarazio korona virusom, jer ima mnogo fizičkih kontakata s ljudima kroz ples i bio je “laka meta”.

“Nisam se ‘ubijao’ pitanjima ‘zašto mene’. Više sam se bavio time da mi temperatura spadne. Veliku podršku sam imao od moje supruge, bez nje bi bilo sve teško, jer prvih 5-6 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Ona me je njegovala”, rekao je Ibraković dodavši kako je dane u izolaciji prove čitajući.

Sve vrijeme je bio u kontaktu s doktoricom iz Ministarstva zdravstva Austrije koja ga je savjetovala i razgovarala s njim o svemu.

“Na početku sam koristio Aspirin Cold, jer smo mislili da je gripa, ali onda kada smo dobili potvrdu da je korona virus, rekli su mi da to nije najbolje rješenje i da probam sa ibuprofenom. To mi je odmoglo i podiglo temperaturu, pa sam prešao na paracetamol. Ali, imao sam osjećaj da ništa ne djeluje”, kazao je.

Iako živi sa suprugom, virus nije prešao na nju. Testirana je tri puta i sva tri nalaza su bila negativna. Iako mu ni samom nije jasno kako, smatra da je tome doprinijelo što imaju dva toaleta i što su boravili u različitim prostorijama.

Ibraković se potpuno oporavio i sada je spreman za nove izazove. 

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad